FSC MÆRKET

Hos Glasglowe.dk gå vi meget op i bæredygtighed.

Vi bruger kun FSC mærket træ til produktion af de forskellige typer træprodukter som findes i sortimentet.

Kort beskrevet er FSC-mærket en garanti for træ og papir, du kan købe med god samvittighed. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

 

LIDT OM DE FORSKELLIGE SORTER

Oliven

Oliventræet er en af de ældste kulturplanter og kan blive helt op til 1000 år gammelt. Træet er stedsegrønt og sætter små frugter som bliver sorte ved modning. Oliventræet blomstrer med små og velduftende blomster i maj - juni, men oftest først efter en årrækkes etablering.De matte og grålige blade har en voksagtig overflade, som er en del af træets fordampningsværn. Den lyse overflade, kombineret med vokslaget, holder fordampningen nede og beskytter tillige mod solens stråler. Oliventræet stammer oprindeligt fra Middelhavsområder i Europa, samt de afrikanske og asiatiske kontinenter, men er med tiden blevet udbredt i mange andre dele af verden.  

Mango

Mangotræet stammer fra Indien, hvor den er almindelig plantet, bl.a. som vejtræ; nu findes træet udbredt i næsten alle tropeegne. Derimod finder man det aldrig vildtvoksende. Træerne kan bli­ve indtil 25 m høje og omtrent lige så brede. De spredte blade er lange og smalle, helrandede og læderagtige med en mørkegrøn overside, som i udspring er næsten bronzefarvet.

Akacie

Akacie er en meget stor planteslægt. Den er udbredt i de subtropiske og tropiske egne af Mellemamerika, Sydasien, Australien og Afrika. Bladene er som regel ulige finnede, men nogle arter klarer sig uden blade og har i stedet flade, grønne bladstilke, fyllodier. Blomsterne sidder ordnet i runde eller aflange hoveder. De har meget små, som regel gule eller hvidlige kronblade. Akacier er ofte tornede.

Bambus

Bambus er en samlebetegnelse for forveddede græsser fra subtropiske og tropiske egne. Den omfatter ca. 1.000 arter, som er inddelt i ca. 90 slægter. Bambus har hjemme i de tropiske fugtige områder i Østasien. De lange stængler er hårde som ben og de er hule. Bambus har en vandret grenet rodstok med tætte skud. De sidste kan vokse med op til 30 centimeter i døgnet. Der findes dog arter, der kan vokse næsten en meter om dagen. Man har endda observeret en plante, der voksede 121 cm på 24 timer.

Bambus kan danne store ufremkommelige skove. De største bambus kan blive 40 meter høje og 30 centimeter tykke. De blomstrer først når de bliver cirka 60 år eller med et mellemrum på ca. 60 år mellem blomstringsperioderne. Herefter visner hovedparten af de overjordiske dele af planten. En del planter dør herefter, men de fleste overlever, og der vokser efter kort tid nye skud frem fra det underjordiske rodnet, hvorefter planten fortsætter sin cyklus.

En mindre art af bambus kan vokse i danske haver og kan overleve den danske vinter. Deres stængler, som kan fås i alle mulige tykkelser, bliver brugt til en lang række formål, herunder husbyggeri, møbler, vandrør, broer, både, musikinstrumenter, legetøj, husgeråd, papir og tekstiler.

 

Her kan du handle med god samvittighed.
- Glasglowe
Tilbage til blog