SÅDAN FJERNER DU KALKPLETTER PÅ DINE GLAS

Har du også problemer med kalkpletter på dine glas.

De hvide pletter på glas kan have flere årsager.

Har du styr på saltet?

En af de hyppigste årsager til de hvide pletter eller hvide aflejringer på dine glas er naturligvis kalk. Kalk findes naturligt i vandet, og normalt vil opvaskemaskinen sørge for at neutralisere kalken i løbet af en opvask. Det sker, fordi det salt, du selv fylder på opvaskemaskinen, binder sig til kalken, så den ikke udfældes på glassene.

Prøv at tjekke følgende:

Er der salt nok på opvaskemaskinen? Gør det til en vane, at tjekke en gang om ugen.

Har du indstillet salttilførslen korrekt? Jo mere kalk der er i vandet, jo mere salt skal der tilføres under opvasken. Hårdt vand indeholder meget kalk. Du bliver nødt til at prøve dig frem.

Fint eller groft salt? Fint salt kan nemt "pakke" sig i opvaskemaskinen, og det gør det sværere for opvaskemaskinen at dosere saltet korrekt. Så hvis du bruger fint salt, så prøv at skifte til den grove. Det hjælper højst sandsynligt.

Doserer du sæben korrekt? For lidt sæbe i forhold til vandets hårdhed gør, at der ikke er nok vaskeaktive stoffer til blandt andet at opløse kalken. Bruger du præ-produceret kapsler, så prøv at putte 3 dråber fra dit opvaskemiddel med næste gang.

 

CITRONSYRE FJERNER KALKPLETTERNE

Er der først pletter på dit service - og ikke mindst glassene - så kan du rense pletterne af med citronsyre. Citronsyre kan du købe i brevform i nogle supermarkeder og i materialhandlen.

Sæt de ramte glas i opvaskemaskinen, - men ikke andet service – kun glassene. Tilsæt et par skefulde citronsyre i sæbeskuffen. Vask glassene på dit almindelige program. Citronsyren, der ikke forurener, når den skylles ud, binder kalken, og dine glas er rene som ny.

Hvis man vil have ekstra strålende glas på festbordet, kan man vaske glassene i varmet vand tilsat eddike og så lade glassene lufttørre. Især brugbart til krystal og håndlavede glas.

 

 

Vores glas tåler opvaskemaskine, så du behøves ikke at vaske dem i hånden.
- Glasglowe

Tak fordi du besøger Glasglowe.dk

Tilbage til blog