Sådan dækker du et flot selskabsbord

Borddækningen er en kunst i sig selv.

Hvad var det lige Emma Gad sagde om hvor glassene skulle stå, bestikket skulle ligge osv, når man ønsker at lave en flot klassisk boropdækning.

GLAS: Fra højre: Vandglas, hvidvin, rødvin, dessert. Servere man suppe før fisk, skal champagneglasset stå til højre for hvidvinsglasset. Glassene skal stå i en bue indtil dessertglasset, der skal stå parallelt med rødvinsglasset. Når man stiller glassene på bordet, holdes i foden eller i bunden af glasset, så der ikke kommer fingre på glasset.

BESTIK: Fra højre: Suppeske, knive (1 eller 2) og altid med skæret ind mod tallerkenen, øverst dessertske altid med skaftet til højre og dessert kniv eller gaffel og altid med skaftet til venstre, 1 eller 2 gafler til venstre for tallerkenen og altid med tænderne opad.


TALLERKENER: Brødtallerkenen står til venstre, enten ved siden af gaflerne, hvis der er plads, eller over gaflerne, med en brødkniv placeret på tallerkenen. Er tallerknerne med dekoration, skal alle motiverne vende samme vej. Først en dæktallerken, middagstallerken, forret- eller suppeskål. Servietter foldes og placeres på tallerkenen – ikke ned i glassene. Velbekomme.

- Glasglowe

Tak fordi du besøger Glasglowe.dk

Tak fordi du besøger Glasglowe.dk. Du vil se at vi har et stort udvalg af alle former for drikkeglas til gode priser. Vinglas til mange forskellige vine og lejligheder: Rødvinsglas til Bourgogne- Bordeaux- Rhône vine eller bare en dejlig hverdagsvin og dejlige hvidvinsglas til kølige rose- og hvidvine. Mangler du champagneglas til en festlig lejlighed eller dessertglas, snapseglas, ølglas eller vandglas, klarer vi også dette. Karafler og kander i alle størrelser, kan vi også hjælpe med. Alle vores glas kan gå i opvaskemaskine.

Tilbage til blog